Taalbureau Maître Jean

Taleninstituut
in Breda

 - Kennismaking
 - Lestarieven
 - Europees referentiekader
 - Algemene voorwaarden
 - Routebeschrijving
 - Contactinformatie

 - Niveau A/B/C
 - Zakelijk
 - Conversatieles

 - Niveau A/B/C
 - Zakelijk
 - Examentraining NT2

 - Niveau A/B/C
 - Zakelijk
 - Conversatieles

 - Nederlands
 - Français
 - Deutsch
 - English

 Examentraining NT2

Als u vanuit het buitenland in Nederland verder wilt studeren op mbo, hbo of universiteit, dan moet u eerst het Staatsexamen NT2 afleggen. Programma I is vaak nodig voor een mbo-opleiding en zit op B1-niveau. Programma II is vereist voor een hbo-studie of universiteit en zit op B2-niveau. Ook voor het bedrijfsleven is het slagen voor dit examen een officieel bewijs dat u de Nederlandse taal in alle vier de vaardigheden (spreken, luisteren, schrijven, lezen) op B-niveau beheerst. Ten slotte moeten hoger opgeleiden van buiten de EU een van beide examens afleggen voor hun naturalisatie. Een diploma NT2 is een waardevol bezit!

Om u op het examen voor te bereiden hebben we, naast een aantal proefexamens, de keuze uit de methoden "Vooruit!" (voor programma I) en "De finale" (voor programma II). Daarnaast kunnen we werken aan een van de vier vaardigheden aan de hand van een daarin gespecialiseerd boek.

Voor een betere kennis van de Nederlandse samenleving vormen de boeken "Nederland voor nieuwkomers" (A2) en "Nederland in zicht" (B1) interessant aanvullend materiaal.

De hier aangegeven niveaus zijn volgens het Europees referentiekader.
© 2019 Taalbureau Maître Jean